Comunicat sobre petició d’ingrés de la Gran Lògia de Pirene a la Unió Maçònica Universal del Ritu Modern

Gran Lògia de Pirene – Països Catalans

COMUNICAT SOBRE PETICIÓ D’INGRÉS DE LA GRAN LÒGIA DE PIRENE A LA UNIÓ MAÇÒNICA UNIVERSAL DEL RITU MODERN

Estimats germans i germanes,

De tots i totes és sabut que venim travessant per moments difícils a causa de la pandèmia del coronavirus. Com la resta d’entitats i institucions hem hagut d’aturar o reduir al mínim l’activitat regular maçònica. També les Grans Lògies de tot el món han anat tancat els seus temples i han anat suspenen les seves reunions regulars, a mesura que la Covid-19 ha anat avançant arreu.

La nostra triple abraçada fraternal, els nostres signes i tocs, les nostres cadenes i celebracions, serien part d’un problema davant el repte sanitari en que ens trobem. Els membre de la Gran Lògia de Pirene, avui essencialment confinats en la pau relativa de les seves llars, volem ser, modestament part de la solució.

Volem expressar sentidament el nostre afecte solidari davant el patiment de tanta gent i en especial el sofert per germans i germanes, fills de la vídua, però volem assenyalar també l’exemple de molts germans i germanes, de totes les obediències que lluiten, amb la mesura de les seves possibilitats, i en diferents àmbits laborals o voluntaris contra aquesta epidèmia.

Però això no ha aturat els nostres processos d’anàlisi i autoformació. Ja que durant tres-cents anys la maçoneria ha estat una font d’experiències personals, basades en l’aprenentatge i la reflexió. Volem participar de l’escolta i recepció de nous coneixements. És per aquest afany, que us fem avinent que avui 3 de desembre de l’any 6020 hem aprovat adreçar-nos a la Unió Maçònica Universal Del Ritu Modern (UMURM) per tal de sol·licitar la nostra adhesió a la mateixa. Entenem que això demostra la nostra voluntat ferma de continuar existint de manera maçònica activa i responsable, escapant a la letàrgica vida a la que sembla arrossegar-nos aquesta pandèmia.

Diuen les nostres Constitucions que tenim dos grans principis que ens uneixen a la totalitat d’obediències: Coneix-te a tu mateix i estima el teu proïsme. Durant aquests dies difícils hem establert nous sistemes de comunicació i reflexió i hem aprofitat el temps per ser solidaris, per tenir cura els uns dels altres.

Vull transmetre a tots vosaltres, que més aviat que tard els treballs maçònics regulars tornaran amb força i coratge. Però mentre cal que els nostres valors siguin ben presents en les nostres vides i activitats.

Llibertat, Igualtat, Fraternitat!

Signatura

Gran Mestre

 

Deixa un comentari