Granado i el Molt Estimat Gà.·. Delgado assassinats pel franquisme  

El 17 d’agost de 1963, a les 5 de la matinada, a la presó de Carabanchel Alt, són executats a garrot vil Francisco Granado Gata i el Gà.·. Joaquim Delgado Martínez  

El 17 d’agost de 1963, a les 5 de la matinada, a la presó de Carabanchel Alto (Madrid), són executats a garrot vil Francisco Granado Gata i el Molt Estimat Gà.·. Joaquim Delgado Martínez, militants de la Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries (FIJL), membres de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i activistes de l’aparell peninsular idoni Defensa Interior/Consell Ibèric d’Alliberament (DI/CIL).  

Detinguts i torturats per la policia franquista a la Direcció General de Seguretat, a Madrid, seran sotmesos a un consell de guerra simaríssim a la plaça militat de Madrid i condemnats a mort sense cap prova de les acusacions policials el 13 d’agost de 1963 i assassinats a la presó i inhumats en secret en una fossa de caritat del Cementiri Municipal de Carabanchel, de la qual mai no se n’informà els familiars, quatre dies després, davant la indiferència total dels governs europeus dits «democràtics».  

Els certificats oficials de defunció en recollirem com a causa: «mort natural».  

El Gà.·. Delgado, Company maçó  

El G.·. Joaquim Delgado Martínez és el darrer Gà.·. francmaçó assassinat pel franquisme. Franco va aconseguir amb crim polític impedir que passat l’estiu de 1962 aquet Gà.·. pugés del Grau de Company al de Mestre Maçó. Doble crim franquista, el polític i el maçònic. Pertanyia a l’Obediència Gran Orient de França (G.·.O.·.D.·.F.·.).  

Deixa un comentari